2/6-09 Smootheis för sommarens hetta

Hittade recept från viktväktarna på underbara sommar smootheis!

Vem vill inte kunna svalka sig med en god smoothie i sommar hettan?, och de är även lätta att ta med när man ska på picknik... det är abra att hälla den i en termos så håller den kylan!

Gör som mig, testa att ta med nästa gån ni ska sitta i solen!

Apelsin- och banandrink 


Du behöver: 
75 gram banan 
2 dl lättmjölk 
0.5 msk koncentrerad apelsinjuice 

Gör så här: 

Mosa bananen något. Kör den tillsammans med mjölk och apelsinjuice i en mixer. Häll upp drinken i ett vackert glas. 

 

Hallon- och flädersmoothie 

Du behöver: 
4 dl frysta hallon 
1.5 dl koncentrerad flädersaft 
2 dl naturell yoghurt 3 % fett, ev låglaktos 

Gör så här: 
Kör hallon, flädersaft och yoghurt i en mixer. Häll upp i 2 vackra glas. Strö på lite jordgubbskulor eller några bär. 

 

Mango- och jordgubbsdrink 

Du behöver: 
200 gram fryst mango i tärningar 
4 dl jordgubbar frysta 
5 dl vaniljyoghurt 
1 msk limejuice färskpressad 
2 msk socker 

Gör så här: 

Lägg mango, halvtinade jordgubbar, vaniljyoghurt, lime och socker i en bunke. Mixa alltsammans med en mixerstav. Häll upp i 4 höga glas. 

 

Citrusshake 


Du behöver: 
4 st apelsin 
75 gram lime alltså 1 st 
1 msk ingefära färsk, riven 
2 msk honung flytande 
4 dl Mild lättyoghurt, vaniljsmak (arla) 
0.5 st apelsin i skivor 

Gör så här: 
Pressa citrusfrukterna. 
Mixa citrussaften med ingefära, honung och vaniljyoghurt så det blir skummigt. 

Häll upp i glas och dekorera med apelsinskivor och servera direkt. 

 

Ananas-smoothie 


Du behöver: 
500 gram färsk ananas 
2 dl utspädd ananasjuice 
4 dl vaniljyoghurt 
1.5 msk vit sirap 
100 gram ananas att garnera med 

Gör så här: 

Skär bort skalet och dela ananasen i bitar. Frys ananasbitarna cirka 1 timma. Blanda ananas, juice, yoghurt och sirap i en matberedare och kör alltsammans i några sekunder. 
Häll upp i 4 glas. Garnera med ananas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0